תגמול נצרך, פנסיות ופיצויים
- עמוד הבית / דיונים / פורום תגמולי מחיה / תגמול נצרך, פנסיות ופיצויים
הדיון הזה מכיל 20 תגובות, ויש לו 6 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד לפני 6 שנים.
-
מאתתגובות
-
9 בינואר 2017 בשעה 8:40 #448
היי
שמי מוטי, נכה צה"ל עם 55% אחוזי נכות. מאי 2017 אהיה בן 65 וע"פ הפוליסות שלי אוכל לפדות את רכיבי הפנסיה והפיצויים שצברתי שם. מצד שני אני עומד כנראה לקבל בימים הקרובים אישור לתגמול נצרך.
ע"פ שהבנתי מדיונים בפורום זה, במידה ואני אקבל גמלה חודשית היא תקוזז מתגמול הנצרך. ושאלתי היא מה קורה במידה ואני פודה את כל הכסף הצבור? (1) האם הסכום שאקבל חד פעמית יקוזז מתגמול הנצרך? (2) ואם הסכום החד פעמי אכן מקוזז: האם במקרה כזה ניתן "להתמקח" עם משרד הביטחון? (למשל: לומר להם שהיות ואין ברשותי דירה אני חוסך לרכישת דירה וכד')
אשמח לכל מידע בנושא כי אני בהליכי פשיטת רגל, נותרתי למעשה חסר כל ולכל שקל משמעות גדולה עבורי.
בתודה מראש על כל עיצה
-
9 בינואר 2017 בשעה 9:42 #449
מוטי שלום. קשה לי להתנבא כיצד משרד הביטחון ינהג.
ביחס לפיצויים – בעבר נהגו לראות כספי פיצויים כהכנסה הרלוונטית לחודש שבו התקבלו הפיצויים ובחודש זה לא שולם תגמול מחיה, אולם זה לא השפיע על תגמול המחיה בחודשים שאחרי. לא בטוח שגם כיום יתייחסו באותו אופן לחלק שהוא כספי פיצויים אולם אם לא יתייחסו לכך באופן זה אפשר יהיה לנסות להתווכח.
כספי פנסיה, לעומת זאת, נחשבים להכנסה חודשית שוטפת והיא מקוזזת מדי חודש מהשקל הראשון. בעבר ניתן פס"ד ביחס לנכה אשר היוון את תשלומי הפנסיה שלו, וביקש שלא יראו בזה הכנסה, מה גם שטען שהשתמש בכסף. בית המשפט קיבל את עמדת משרד הביטחון בתיק זה והתייחס למהות של התשלום כתשלום חודשי ובהתאם לכך קוזז הסכום שאמור היה להיות משולם מדי חודש, מהשקל הראשון. בהתאם לכך, אני מעריכה כי העובדה שאתה מתכוון להשקיע את הכסף ברכישת דירה לא תשנה את החלטת קצין התגמולים בנוגע לקיזוזים מהנצרך ומבחינתם יקזזו את הסכום שאתה אמור היית לקבל כל חודש מהפנסיה – מהשקל הראשון.
בנוגע לפשט"ר – התמונה לא ברורה. לא ברור לי איך הליכי פשט"ר מסתדרים עם קבלת סכומי כסף גדולים ורכישת דירה. אני מניחה שאין לי את מלוא הפרטים ועל כן לא אתייחס להיבט זה.
-
11 בינואר 2017 בשעה 15:37 #450
לעורכת דין רינת שלום רב,באחד הדיונים בפורום עמדתך לגבי משיכת כספי פיצויים מפוליסת ביטוח היתה חד משמעית שאפשר לימשוך בקיזוז של חודש תגמול.נישמעת מסוייגת הפעם,האם חל שינוי כלשהוא בעמדת משרד הביטחון בנושא?כי גם אני התכוונתי למשוך כספי פיצויים מקרן הפנסיה האם זה אפשרי?
-
11 בינואר 2017 בשעה 18:27 #451
לא ידוע לי על שינוי פורמלי, רק שהתנהלות משרד הביטחון יותר דורסנית ופחות צפויה. היה דו"ח של מבקר המדינה אשר ביקר את אגף השיקום על כך שהוא לכאורה לא עורך מבחן הכנסות מספק לצורך מתן תגמול מחיה. מהתנהלות אגף השיקום נראה כי הוא רואה בדו"ח זה רוח גבית להעמקת הבירור ביחס למבחן הכנסות. החשש שישנו את המדיניות ביחס לתשלום פיצויים, על כן, קיים. מכאן משנה הזהירות.
-
11 בינואר 2017 בשעה 21:20 #452
אם אין שקיפות של משרד הביטחון בסוגיה זו אז איך אנחנו מצופים לפעול?
-
11 בינואר 2017 בשעה 21:34 #453
שאלה טובה. לצערי אין לי תשובה טובה…
מה שאפשר לעשות זה לנסות להבין את ההתנהלות בעבר, לנסות להבין את הרציונאל, ולפעול בהתאם. יש בכך סיכון אבל במקרה שהדברים מסתבכים לפחות יש בסיס וטיעון שאפשר להעלות מול משרד הביטחון ולנסות להתווכח עם ההחלטות.
-
12 בינואר 2017 בשעה 14:26 #454
היי רינת,לפי מיטב ידיעתי על ההנסה חד פעמית מקזזים חודש תגמול,האם פיצויים זה לא הכנסה חד פעמית?
-
12 בינואר 2017 בשעה 14:53 #455
פיצויים אמורים להיחשב הכנסה חד פעמית.
-
14 בינואר 2017 בשעה 12:02 #456
היי רינת מה קורה במיקרה של ירושה של סכום כסף חד פעמי?איך מתבצע הקיזוז במיקרה זה?
-
15 בינואר 2017 בשעה 8:46 #457
תלוי מהי הירושה. אם הירושה היא דירה והיא מושכרת, הסכום שמעל ל מחצית השכר הקובע (כיום 2233 ש"ח) יקוזז. אם הכסף נושא רווחי הון – יחול אותו כלל של קיזוז מעבר למחצית השכר הקובע (אגב – כך גם אם כספי הפיצויים מניבים ריבים או רווחי הון).
-
17 בינואר 2017 בשעה 19:41 #458
מהי נוסחת החישוב של קיזוז מפנסיה (קיצבה חודשית) מתגמול הנצרך? לתשובתך אודה
-
18 בינואר 2017 בשעה 10:39 #460
קיזוז פנסיה מתגמול נצרך נעשה משקל הראשון של הפנסיה ו"נעצר" כשמגיעים לגובה תגמול בסיסי.
-
13 במרץ 2018 בשעה 20:34 #568
עו"ד גזית
שלום,
לאחרונה עודכנה לי הנכות בגין החמרה משנת 2013 (המיפלגיה ).כמובן שמאז אני לא כשיר לעבודה ומרותק לבית ,משתלמת לי קצבת מינמלית של אובדן כושר עבודה קצת פחות מ2000 ש"ח בתוספת קיצבת סיעוד גבוהה הרבה יותר מביטוח פרטי כתוצאה מהשיתוק מצבי סיעודי.
בנוסף אני בעל שליטה בחברת מעטים ללא כל הכנסה מעבר לקיצבאות שרשמתי שאלתי האם בנתונים שהצגתי אוכל לדרוש ולקבל תגמול נצרך ,או כל תגמול אחר.
האם בעת הצורך אוכל להעזר בשרותייך.
תודה.
-
14 במרץ 2018 בשעה 12:21 #569
חסרים נתונים על מנת להשיב באופן מלא. מהי דרגת הנכות שלך כיום? בן כמה אתה? מי משלם את אבדן כושר עבודה?
ככלל תגמולי מחיה כרוניים משולמים במקרה בו נקבע אבדן כושר עבודה לצמיתות. לא הבנתי אם כבר עברת תהליך זה במשרד הביטחון.
עצם השליטה בחברת מעטים לא אמורה כשלעצמה להיות חסם לקבלת תגמול נצרך במידה שאין הכנסות מהחברה.
ככלל קיצבת סיעוד לא אמורה להיות מקוזזת מתגמול נצרך אולם אבדן כושר עבודה מקוזז מהשקל הראשון מתגמול נצרך.
יכול להיות שמתאים תגמול אחר שאינו תגמול נצרך. תלוי במשתנים רבים.
אני לא מייצגת אולם נותנת ייעוץ, ככל שיידרש.
בהצלחה.
-
14 במרץ 2018 בשעה 13:36 #570
תודה על המענה המהיר!!
אנסה לתמצת ולהבהיר את התמונה כולה
מוכר, משנת 78 בגין דימום מוחי עקב השרות ולאחר 2 ניתוחי מוח נקבעו לי 0 אחוזי נכות?!
התביעה להחמרה משנת 2013 בגין דימום מוחי נוסף וחמור יותר מאותו הארוע בשרות כך שנותרתי עם נזק נויירולוגי בלתי הפיך.
אני נשויי+4 2 מהם מתחת לגיל 21 האירוע השני בגיל 53, בינתיים הוכרתי לצמיתות בביטוח לאומי מאותו האירוע 100אחוזי נכות רפואית ואובדן כושר עבודה, כך שמשתלמת לי גם קצבה לשרותים מיוחדים .בוועדה עליונה נקבעו לי 64 אחוזי נכות לצמיתות ,הקצבה לא.כ.ע מחברת ביטוח פרטי ממקום העבודה בעבר, זמנית על פי תנאי הפוליסה.
אין לי כל הכנסה מעבר לקצבאות כך שלאחר בחירה בזכויות ההכנסה היחידה היא מביטוח פרטי לזמן קצוב. עדיין בחוסר ידיעה מה ישתלם לי ממשרד הביטחון.
תודה
יום טוב
-
15 במרץ 2018 בשעה 8:04 #571
נראה לי נכון יותר לברר את הדברים בפרטי ולא במסגרת פורום. אתה מוזמן להתקשר אלי. כך אוכל לקבל עוד פרטים ולנסות להבהיר את התמונה. הטלפון שלי – 0526414649. נשתמע.
-
18 במרץ 2018 בשעה 15:42 #572
עו"ד גזית
תודה.תודה! לך על שיחתנו הטלפונית.
זה לא מובן מאליו לקבל עזרה כזאת.
כן ירבו כמותך!!
מוצי.
-
30 באוקטובר 2018 בשעה 11:43 #608
היי רינת , לפני כ 15 שנים פרשתי מהעבודה כי איבדתי את כושר העבודה בשל הנכות המוכרת וקיבלתי פיצויים ממקום העבודה והתחלתי לקבל תגמול נצרך. בגלל שקיבלתי פיצויים ממקום העבודה אז באותו חודש ניכו לי תגמול נצרך ולא קיבלתי חודש אחד תגמול נצרך אולם הפצויים ישבו בקרן פנסיה ולא משכתי את הפצויים. היום אני זקוק לכסף ורוצה למשוך את הפצויים מקרן הפנסיה . האם יקזזו לי את הפצויים מתגמול נצרך?
-
4 בדצמבר 2018 בשעה 23:59 #635
האם ע"פ חוק הנכים ניתן להגדיל ואו להוסיף אחוזים בפנסיה תקציבית הפרשה מטעמי בריאות נכות?
תודה מראש
-
5 בדצמבר 2018 בשעה 10:07 #636
אדם המקבל פנסיה תקציבית ונפטר ולו ילדה תלויה נכה תקבל קצבת שאירים כול חייה 15 או 20 אחוזים מקיצבתו. האם בהיותו מקבל (קיבל) ממשרד הביטחון גם קצבת נכות כולשהי ואפילו תגמול נצרך תהיה זכאית ביתו התלויה לקבל אחוז מסוים מקצבה זו?
וכנ"ל מביטוח לאומי מקצבת נכות מעבודה האם תהיה זכאית?
תודה מראש
-
5 בדצמבר 2018 בשעה 10:34 #637
היי.
לא הבנתי את השאלה מ 4.12.
גם השאלה מ 5.12 לצערי לא ממש ברורה לי. בכל הנוגע לפנסיה התקציבית אני לא מכירה ולא יודעת להשיב תשובה מוסמכת.
מציעה שתתקשר ואנסה לסייע ככל שאוכל.
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.