הדיון הזה מכיל 6 תגובות, ויש לו 3 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד רינת גולד גזית, עו"ד לפני 7 שנים, 8 חודשים.

• מאת
    תגובות

fox
    משתתף

שלום רב,אני נכה צהל שמקבל תגמול ניצרך ואישתי הלכה לעולמה ונאמר לי שאני זכאי ל 40 אחוז מהפנסיה שהיא קיבלה.האם יקזזו לי את ההכנסה הזאת שלה?

אני חוששת שהקיצבה שתשתלם לך תקוזז מהשקל הראשון. אף שהכנסה מעבודה של אשת נכה אינה מקוזזת מתגמול נצרך, ואף פנסיה של אשת הנכה אינה מקוזזת, שעה שאישתך נפטרה התשלום אינו עוד פנסיה שלה אלא תשלום המשולם לך, ועל כן אני חוששת שמשרד הביטחון יראה בכך הכנסה ברת קיזוז. למיטב הבנתי הכנסה מסוג זה אינה מנויה על סוגי ההכנסות בתזכיר החוק שיהיו פטורים מקיזוזים, זאת להבדיל מתוספת ק. שאירים עבור ילדי הנכה המשתלמות לפי סעיף 252 (ב) או (ג) לחוק הביטוח הלאומי.

אם אמנם כך, אני סבורה שמדובר בתוצאה בעייתית מאוד. מדובר בנקודת זמן בה אירע אירוע דרמטי וקשה של פטירת בת זוג בתא המשפחתי וממילא ירידה בהכנסות התא המשפחתי. אין הצדקה מהותית להוסיף ולפגוע ולקזז גם פנסיית שאירים, פנסיה אשר במתכונתה ערב הפטירה לא היתה מקוזזת.

מציעה לפנות בעניין זה ליו"ר ארגון נכי צה"ל או לעו"ד שי פרבר המטפל בתזכיר חוק הנכים מטעם יו"ר הארגון ולבקש לתקן את התזכיר טרם הליך החקיקה באופן שהכנסה כמתואר על ידך אכן לא תקוזז מתגמול נצרך.

תנחומי על פטירת אישתך. לימים טובים יותר, ובריאות.

moshi
    משתתף

• moshi
    משתתף

האם המאמר שצרפתי לעיל לא שופך אור חדש על תשובתך ל fox ? האם זה נכון שנכה ניצרך יוכל לקבל את קיצבת אישתו שנפתרה כמתואר במיקרה הנל?

moshi
    משתתף

moshi
    משתתף

רצב לעיל המיסמך המתוקן

למיטב הבנתי משמעות הידיעה אליה הפנית מתייחסת לאופן שבו קרן הפנסיה תתייחס להכנסה של הנכה מתגמול ממשרד הביטחון בעוד השאלה שנשאלתי התייחסה לאופן שבו משרד הביטחון יתייחס לתשלומים מקרן הפנסיה.

משמעות התיקון, כפי הבנתי, היא כי קרן פנסיה לא תקזז תגמול של נכה (עד סכום מסויים) מהתשלומים שהיא משלמת מהקרן לאותו נכה, אולם אין משמעות הדבר שמשרד הביטחון לא יקזז תשלומים מקרן הפנסיה מתגמול נצרך.

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.