הדיון הזה מכיל 10 תגובות, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד רינת גולד גזית, עו"ד לפני 8 שנים, 6 חודשים.

• מאת
    תגובות

momo
    משתתף

לעו"ד רינת גולד גזית שלום רב,בירשותי דירת 6 חדרים שהיא דירת המגורים של המישפחה ובימים אלה מישרד האוצר מעודד פיצול דירות.אני מקבל תגמול ניצרך ומעונין לפצל את הדירה ל 2 יחידות בנות 3 חדרים כל אחת ולהשכיר את 2 היחידות ולישכור דירה במקום אחר בכסף שיתקבל וזאת מאחר ומיפיצול הדירות התקבול עבור השכירות יותר גבוהה מתקבול על דירת המגורים השלמה.האם זה אפשרי?האם משרד הביטחון יקזז במיקרה כזה את התקבולים מהשכירות על הדירות שאשכיר?

במסגרת תזכיר חוק הנכים מעוגן כלל, המשקף מבחינת משרד הביטחון את המצב הקיים, ולפיו במצב שבו נכה משכיר דירה ושוכר דירה אחרת במקומה – הדבר לא ייחשב אירוע לצורך קיזוז מתגמול נצרך.

תשומת הלב לכך שהכלל מתייחס לדירה מול דירה. במצב שבו אתה מתאר שבו אתה משכיר שתי דירות ושוכר אחת, סביר להניח שמשרד הביטחון יקבע כי שכ"ד של דירה אחת מתוך שתי הדירות שאתה משכיר כן ייחשב לצורך קיזוז מתגמול נצרך (לא מהשקל הראשון אלא סכום שהוא מעבר למחצית הכנסה כדי מחיה, היינו סגום שהוא מעל 2233 ש"ח).

momo
    משתתף

לעו"ד רינת שלום רב,בירצוני לציין שלא תהיה תוספת הכנסה מהפעולה הזאת מאחר ואנחנו 5 נפשות וניצטרך לישכור דירה בת 6 חדרים במקביל ל 6 חדרים שאנחנו מפצלים ומשכירים והסכום שנקבל על 2 היחידות הוא בקרוב הסכום שנשלם עבור הדירה שנשכיר.הפעולה של פיצול הדירה היא טכנית כדי להשיג סכום יותר גדול על השכרת הדירות.אם לא היינו מפצלים היינו משכירים ושוכרים באותו סכום בקרוב.האם זה לא משנה את התמונה?האם גם לאחר שהיבהרתי את דברי עדין יקזזו את שכר הדירה מאחת הדירות שפוצלו?

ההגיון עומד לצידך ועל פי הנתונים שמסרת והרציונל של הימנעות מקיזוז בנסיבות אלה אכן ראוי שמשרד הביטחון לא יתחשב כלל בהכנסות שלך משכ"ד משתי הדירות גם יחד. עם זאת, קשה לי לנבא אם אכן משרד הביטחון יגיע לאותה מסקנה.

momo
    משתתף

לרינת שלום גם אין לי כוונה להעביר את פיצול הדירות בטאבו כך שהדירה תישאר כדירה אחת.הפיצול כפי שאמרתי הוא טכני.האם זה פותר את הבעיה?

עשויה להיות בעיה אם תידרש להציג חוזה ויהיו לך שני חוזים ולא אחד.

momo
    משתתף

אני אציג 2 חוזים ואציין שמדובר ב 2 יחידות דיור של אותה דירה ושאין כוונת רווח באופרציה הזאת,האם זה יכול להיתקבל?

כפי שציינתי, לפי הבנתי, מבחינה מהותית ומבחינת תכלית התגמול והימנעות מקיזוזים במקרה של שכירה והשכרת דירה – זה אמור להתקבל. עם זאת – אני לא יכולה להבטיח שמשרד הביטחון יקבל זאת.

momo
    משתתף

איך מומלץ לפעול במיקרה כזה? שהרי ההגיון איתי כפי שציינת

בנקיטת הפעולה באופן שהצעת יש סיכון. נראה לי שנכון יהיה לבדוק מה ההפרש בשכ"ד שתקבל אם תשכיר את הדירה בלי לפצל ותשכור דירה אחרת במקומה, לעומת הסכום שיתקבל אם תשכור את הדירה כדירה מפוצלת, ואז לבדוק אם כדאי לקחת את הסיכון.

רציתי לבדוק איתך עוד סוגיה בנוגע לשאלתך. מבקשת שתיצור איתי קשר במייל הפרטי מחוץ לפורום

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.