הדיון הזה מכיל 6 תגובות, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד רינת גולד גזית, עו"ד לפני 6 שנים, 1 חודש.

• מאת
    תגובות

moshi
    משתתף

היי רינת , לפני 15 שנה פרשתי מהעבודה עקב הנכות המוכרת ואישרו לי תגמול נצרך. הייתי זכאי לפיצויים ממקום העבודה בעת הפרישה ואכן משרד הביטחון קיזז לי תגמול נצרך של חודש אחד אולם לא משכתי את הפיצויים מקרן הפנסיה למרות שהייתי זכאי כי לא הייתי זקוק לכסף. היום אני רוצה למשוך את הפיצויים מקרן הפנסיה. האם יקזזו לי אותם מהתגמול? או שלמעשה כבר שילמתי את המחיר בעבר ואני זכאי לפצויים ללא קיזוז?

על פי הנתונים שפירטת לא אמורה להיות השפעה לתשלום הפיצויים על תגמול הנצרך. שים לב שאם מדובר בפנסיה מאוחרת מהוונת המצב שונה ומשרד הביטחון יעשה מעין "היוון הפוך" אבל אם מדובר בפיצויים אמורים להתייחס לזה כאל  "נכס" ולא הכנסה שוטפת. אם נכס זה יניב פירות שוטפים כמו רווחיה הון צריך יהיה לדווח על כך בסוף שנה ואם תהיה הכנסה חודשים מעל לסכום של כ 2300 ש"ח יהיה קיזוז מנצרך.

moshi
    משתתף

היי רינת תודה על תשובתך. בקרן הפנסיה ישנם שני מרכיבים : פצויים ותגמולים, אני מתיחס רק למרכיב הפצויים.האם זה בסדר למשוך אותם ללא צורך בדיווח במיקרה שתארתי ?

כן.

מה עם התגמולים?

moshi
    משתתף

התגמולים ישארו בקן הפנסיה

moshi
    משתתף

היי רינת, אגב אם יבוטל מבחן ההכנסה אפשר יהיה למשוך גם את התגמולים ?

לא ברור מה תהיה מתכונת ביטול מבחן הכנסות, אם בכלל. בשלב זה אני לא יודעת לענות על השאלה.

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.