הדיון הזה מכיל 5 תגובות, ויש לו 3 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד רינת גולד גזית, עו"ד לפני 8 שנים, 5 חודשים.

• מאת
    תגובות

gabi
    משתתף

האם נכה שמקבל תגמול ניצרך יכול להגר לחול ולחיות דרך קבע בחול ועדין לקבל תגמול ניצרך וכל ההטבות הנילוות כולל רכב רפואי?

נכה המתגורר דרך קבע בחו"ל ימשיך לקבל תגמול נצרך, בכפוף לתנאי הזכאות לתגמול זה. בנוגע להטבות – על פי פסיקת ביהמ"ש העליון מקום מושבו של הנכה לא אמור להשפיע על זכאותו להטבות והוא אמור לקבל את ההטבות ללא קשר למקום מגוריו. ההליך במסגרתו נקבעה הלכה זו (פס"ד יוסי נאמן) התייחס לזכאות לרכב רפואי בחו"ל ואמנם אחרי פסה"ד השתנו הכללים וכיום, בניגוד לעבר, יש זכאות לרכב רפואי למי שמתגורר דרך קבע בחו"ל (ראה הוראת האגף 56.04). עם זאת, ולמרות פסיקת ביהמ"ש העליון, אין זכאות מלאה להטבות לנכים המתגוררים דרך קבע בחו"ל. לענייו זה ראה הוראת האגף 80.25 העוסקת בתשלום הטבות לזכאים שמקום מושבם בחו"ל. כיום, לנכה המתגורר בחו"ל יש זכאות רק להטבות המפורטות בהוראה זו.

יש לשים לב לכך שלשיטתו של משרד הביטחון המבחן לקבוע מי מתגורר דרך קבע בחו"ל הוא מבחן השהות בלבד. היינו, מי ששוהה בשנה לפחות 183 יום בחו"ל נחשב תושב קבע בחו"ל. בפועל – משרד הביטחון בודק, כפי הנראה דרך רישומי ביקורת הגבולות, ואם נמצא בדיעבד כי נכה שהה 183 יום או יותר בחו"ל נוצר לו חוב במשרד הביטחון בגין ההטבות שקיבל כמי שמתגורר בארץ ולכאורה לא אמור היה לקבל. לטעמי הסדר זה בעייתי מאוד אולם זה המצב הנוהג כיום. אם אתה מתכוון להעתיק את מקום מגוריך לחו"ל, נכון יותר להודיע מראש ולחסוך את ההליכים המיותרים של יצירת חובות וגביית תשלומי יתר.

gabi
    משתתף

בהמשך לשאלתי האם ניתן יהיה להשכיר את דירת המגורים בארץ ועם הכסף שמיתקבל להשכיר דירה בחול?

אירוע שבו נכה המקבל תגמול נצרך הוא בעל דירה והוא משכיר אותה ושוכר דירה אחרת למגוריו, לא נחשב אירוע לצורך קיזוזים מתגמול נצרך. אני לא מכירה מסמך או הוראה של משרד הביטחון המעגנת כלל זה, אולם הדבר מעוגן במסגרת טיוטות תזכיר חוק הנכים אשר, לשיטת משרד הביטחון, משקפים לכאורה מצב קיים.

אם כך הם פני הדברים, זהו הכלל אשר לכאורה אמור לחול גם במקרה שאתה משכיר את הדירה שבבעלותך בארץ ושוכר דירה למגוריך בחו"ל.

darda
    משתתף

לעוד רינת שלום בירצוני לברר איך הלכה למעשה מתבצע חידוש ניצרך כל 3 שנים לנכה ניצרך שהיגר לחול ומיתגורר שם דרך קבע?ואיך מתבצע הליך הצהרת הכנסות במיקרה כזה? בתודה מראש

אני לא מכירה פרוצדורה מיוחדת לחידוש תגמול נצרך לנכה המתגורר בחו"ל ובאופן עקרוני אני לא רואה מניעה  שהתהליך שנעשה לנכים המתגוררים בארץ על ידי טופס הצהרת הכנסות ייעשה גם ביחס לנכים המתגוררים בחו"ל. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש כי תשובתי זו אינה מידיעה אלא הערכה בלבד ועל כן יש להתייחס אליה בזהירות.

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.