הדיון הזה מכיל 12 תגובות, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד רינת גולד גזית, עו"ד לפני 3 שנים, 3 חודשים.

• מאת
    תגובות

moshi
    משתתף

היי רינת, בימים אלה אני חוגג את גיל 67 ואני מקבל תגמול ניצרך. יש לי אישור לניצרך עד גיל 68. האם משרד הביטחון לא אמור ליזום אישור של ניצרך לצמיתות מאחר והיגעתי לגיל פרישה? מה אני אמור לעשות?

moshi
    משתתף

היי רינת, בהמשך לשאלתי הנל בירצוני להבין מה עלי לעשות כדי לקבל נצרך לצמיתות עם הגיעי לגיל פרישה 67

ערב טוב. למיטב הבנתי אתה לא אמור ליזום תהליך כלשהו כעת. הנצרך הוא בעקרון תגמול לצמיתות בכפוף למבחן הכנסות ולפי ההוראה לא אמרים לבקש יותר מבחן הכנסות אחרי גיל 67. לפי ההצהרות בתקשורת אמור להיות שינוי במבחן ההכנסות ממילא. מציעה לעקוב אחר ביטול מבחן הכנסות.

moshi
    משתתף

היי רינת תודה על תשובתך אם אני מבין נכון בגיל 68 כשיסתיים הניצרך שאישרו לי אז יאשרו לצמיתות בלי שיבקשו יותר מיבחן הכנסות? כלומר כיוון שעברתי את גיל 67 אני פטור מימבחן הכנסות?

לפי ההוראה באגף לכאורה כן. חייבת לציין שאני לא מכירה אמירה כזאת בחוק ועל כן הייתי בונה יותר על השינויים במבחן ההכנסות הכללי מאשר גיל

moshi
    משתתף

תודה רבה רינת על תשובתך, אגב איפה עומד היום ביטול מבחן הכנסה בהוראת שעה?

אני יודעת שבתהליכים אבל לא יודעת לומר שום דבר מוסמך מעבר לזה לרבות הערכות זמן

moshi
    משתתף

היי רינת עברתי את גיל 67 ואני רואה שהוראת שעה לביטול מבחן הכנסה לא מתקדמת. האם אני יכול לסמוך על זה שלא יפנו אלי עם מבחן הכנסה אחרי גיל 67?

אני לא הייתי סומכת על זה

moshi
    משתתף

היי רינת, האם לפחות עם הגיעי לגיל פרישה אהיה זכאי לניצרך לצמיתות? האם משרד הביטחון לא אמור ליזום את זה?

מצטערת אבל אני לא יכולה להגיד את זה. לפי החוק אין כיום אמירה שאחרי גיל פרישה לא צריך לעמוד בתנאי מבחן ההכנסה

moshi
    משתתף

היי רינת, מה בכל זאת קורה לניצרך עם הגיעו לגיל פרישה? איזה שינוי חל במעמדו לפי משרד הביטחון?

להבנתי לא ניתן לפתוח יותר את השאלה האם הוא מסוגל לעבודה

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.