חידוש תגמול ניצרך
- עמוד הבית / דיונים / פורום תגמולי מחיה / חידוש תגמול ניצרך
הדיון הזה מכיל 18 תגובות, ויש לו 3 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד לפני 5 שנים, 1 חודש.
-
מאתתגובות
-
18 ביוני 2016 בשעה 16:13 #335
שלום רב לעורכת הדין רינת גולד גזית.היום אני בן 62 וחידשו לי לאחרונה את תגמול הניצרך,עוד כמה פעמים עוד אצטרך לעבור חידוש ניצרך?בגיל 65 ובגיל 67 ?או שיסתפקו בחידוש של גיל 65 כחידוש לצמיתותו וזאת תהיה הפעם האחרונה שיבקשו הצהרת הכנסות? אשמח לשמוע את דעתך בתודה
-
18 ביוני 2016 בשעה 20:47 #336
לפי הוראה 40.07 המסדירה את אופן תשלום תגמול נצרך למחוז יש סמכות להאריך בכל פעם את האישור לתגמול נצרך לתקופה של עד 3 שנים ברציפות (סעיף 35 (ה) להוראה). לפי ההוראה "עם הגיע הנכה לגיל פרישה כמשמעו בחוק גיל פרישה, יוארך האישור לתגמול לצמיתות, בכפוף לבידקת תוקף אחוזי הנכות".
לפי האמור בהוראה לכאורה אמורים לבדוק שוב בגיל 65 ובעת שתגיע לגיל פרישה כמשמעו בחוק גיל פרישה. אני מעריכה בזהירות שתהיה בדיקה נוספת גם אחרי גיל 65, ולא הייתי מניחה שהבדיקה האחרונה תהיה בגיל 65.
חשוב לציין שהזכאות לתגמול נצרך מוסדרת בחוק וההוראה הינה כלי עזר ליישום החוק. לא ברור לי עד כמה האגף אכן פועל היום בהתאם להוראות בכלל, ובהתאם להוראה ביחס לתגמול נצרך בפרט. למיטב הבנתי האגף עובד היום לפי "תפיסות הפעלה" המסדירות את אופן העבודה ואת הכללים למתן זכאות. "תפיסות הפעלה" אלה אינן חשופות לעיני ציבור הנכים ובמובן זה שקיפות פעילות האגף נסוגה שנות אור לאחור. גם נוכח סייג זה יש להתייחס לאמור בתשובה בזהירות רבה.
-
19 ביוני 2016 בשעה 17:49 #337
לעורכת דין רינת גולד גזית תודה על תשובתך אולם בהוראה כתוב שהאישור לצמיתות של התגמול ניצרך יהיה בגיל הפרישה בכפוף לבדיקת אחוזי הנכות בלבד.האם לא היתה כוונת ההוראה מלכתחילה להיסתפק אך ורק בבדיקת אחוזי הנכות?ולא בכפוף לעריכת מיבחן הכנסות?
-
19 ביוני 2016 בשעה 17:53 #338
אכן זו לשון ההוראה. ציינתי בתשובתי נקודות לתשומת לב ומשנה זהירות בהסתמכות על ההוראה.
כך או כך, יש לך עוד זמן עד גיל פרישה ומומלץ להמשיך ולעקוב אחר התפתחויות בנושא בשנים הקרובות.
-
17 בנובמבר 2016 בשעה 15:16 #435
לרינת שלום,בנושא חידוש ניצרך כפי שמפורט במיקרה שלהלן,במידה ויאשרו ניצרך בגיל 65 ואחוזי הנכות ישארו 50 לצמיתות,האם כבר בגיל 65 אפשר להיות רגועים שהניצרך יאושר בגיל 67 לצמיתות? והדבר היחידי שיבדק ב 67 זה רק הצהרת הכנסות ?
-
17 בנובמבר 2016 בשעה 19:31 #436
שאלתי הנל היא מהטעם הברור שאם יש לנכה 50 אחוז נכות לצמיתות ואי כושר עבודה לצמיתות ומישרד הביטחון כבר לא בודק הכנסה כדי מיחיה אלא רק מקזז סכומים מהניצרך לפי הצורך,אז מדוע אי אפשר להיות בטוחים שהניצרך הוא לצמיתות ?בפרט אם אושר ניצרך בגיל 65 למשך 3 שנים.איזה סיבה יכולה להיות לא לאשר ניצרך לצמיתות בגיל 67?
-
18 בנובמבר 2016 בשעה 11:13 #437
אשמח לקבל את התיחסותך
-
19 בנובמבר 2016 בשעה 22:20 #438
שלום רב,
אני שוהה בחו"ל אוכל להשיב החל מה27 לנובמבר.תודה ושבוע טוב,
רינת -
26 בנובמבר 2016 בשעה 13:53 #440
בהתייחס לשאלתך: החל מגיל פרישה, בהנחה שלא יהיה שינוי בדרגת הנכות, הבדיקה הרלוונטית היחידה עשויה להיות הצהרת הכנסות. אם חל שינוי בהכנסות אחרי גיל זה, עשויה להיות לכך השלכה על גובה התגמול בשל קיזוזים. בכפוף לסייג לעניין מבחן הכנסות, וכפי שציינת, אם אין שינוי בגובה הנכות, וממילא אין בדיקת מסוגלות לעבודה בגיל פרישה, אין לכאורה חשש מהפסקת תגמול נצרך.
-
27 בנובמבר 2016 בשעה 9:45 #442
רינת שלום,מה לגבי גיל 65? איזה בדיקות עלולות להיות בגיל זה אם הנכות היא 50 אחוז לצמיתות וקיים אישור על אי כושר עבודה לצמיתות?האם בגיל זה יכול להיות איזה שהוא חשש?
-
27 בנובמבר 2016 בשעה 11:14 #443
אנא ראה תשובותי הקודמות לשאלה זו ביחס למבחן ההכנסות.
-
29 בדצמבר 2016 בשעה 18:54 #444
לרינת שלום,רציתי לברר ולהיות בטוח אם הבנתי נכון,זה נכון שמשרד הביטחון ויתר על הבדיקה של הכנסה כדי מחיה כתנאי סף?ומה שנישאר בעצם זה כתנאי סף זה רק אחוזי נכות מעל 50 ואי כושר עבודה ואילו מיבחן ההכנסה הוא רק משפיע על גובה התגמול אבל לא מהווה תנאי סף? לפיכך המסקנה שלי היא שבכל גיל בעצם מי שיש לו אחוזי נכות 50 לפחות לצמיתות ואבדן כושר עבודה לצמיתות הוא בעצם מוגן מבחינת הניצרך לצמיתות ?
-
31 בדצמבר 2016 בשעה 10:11 #445
ביטול הכנסה כדי מחיה כתנאי סף עדיין לא עוגן באופן פורמלי בחוק. אחרי שהחוק יתוקן זה לא יהיה תנאי לקבלת תגמול נצרך וההכנסות יבואו לידי ביטוי בקיזוזים. אולם – יש לקחת בחשבון שהקיזוזים יכולים להיות כאלה שלא ישאירו כל תוספת לתגמול הבסיסי כיון שיהיה קיזוז עד גובה התגמול הבסיסי. במקרה כזה הותרת כותרת של תגמול נצרך ללא תוספת בתגמול יכולה להיות בלתי כדאית. אמנם יש הטבות שהן יחודיות למקבלי תגמול נצרך אולם מצד שני יש תוספות לתגמול שלא ניתנות לנכה המקבל תגמול מחיה, העיקרית שבהם תוספת גיל לפי סעיף 7 ג לחוק. נראה לי שבבוא העת צריך יהיה לבדוק כדאיות בכל מקרה לפי נסיבותיו.
-
1 בינואר 2017 בשעה 10:24 #446
לרינת שלום עינתי בתשובתך והמסקנה שלי שאם התנאי של הכנסה כדי מיחיה יבוטל בחוק ואם לנכה אין הכנסות לקיזוז אזי אם יש לו חמישים אחוז נכות לפחות לצמיתות וכן אי כושר עבודה לצמיתות הרי שהניצרך שלו הוא בעצם לצמיתות והוא מובטח כי אין בדיקות אחרות לניצרכות האם אני צודק?
-
1 בינואר 2017 בשעה 16:00 #447
כן. רק צריך לזכור שגם אם נכות הוכתרה כ"צמיתה" ואבדן כושר עבודה ל"צמיתות" אם לקצין התגמולים יש סיבה לחשוב שחל שינוי מצב הוא יכול לזמן ועדה רפואית חוזרת לפי סעיף 37 לחוק או לפתוח מחדש את בדיקת המסוגלות לעבודה אם יש ראיה חדשה. תרחישים כאלה נדירים למדי אבל הם אפשריים. אני מבינה שאתה מחפש אישור לכך שהנצרך מובטח לצמיתות, אבל קשה לי לאשר זאת באופן מוחלט כפי שאתה מצפה. בנסיבות שתיארת זה הכי קרוב לנצרך בטוח, בהסתייגויות שציינתי.
-
9 בנובמבר 2019 בשעה 16:29 #795
היום אני בן 65 וחידשו לי ניצרך עד גיל 68. האם בגיל 67 אני אוכל לבקש ניצרך לצמיתות?או שאאלץ להמתין לגיל 68?
-
10 בנובמבר 2019 בשעה 14:19 #796
בכפוף למה שכתבתי בתשובות קודמות לעניין זה, על פי תפיסת ההפעלה צריך לכאורה לקבע את הזכאות לצמיתות בגיל 67.
-
10 בנובמבר 2019 בשעה 15:03 #797
היי רינת, מה עלי לעשות? כיצד אני אמור לפעול אם אישרו לי ניצרך עד גיל 68
-
11 בנובמבר 2019 בשעה 10:06 #798
בינתיים אתה לא אמור לעשות דבר. מציעה שלקראת גיל 67 תפנה אל עובדת השיקום ותבדוק איתה. אני מניחה שיעשו עוד מבחן הכנסות לפני שיאשרו את הנצרך "לצמיתות".
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.