הכרה כאלמנת צה"ל
- עמוד הבית / דיונים / פורום תגמולי מחיה / הכרה כאלמנת צה"ל
תגיות: הכרה כאלמנה.
הדיון הזה מכיל 5 תגובות, ויש לו 4 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י רינת גולד גזית, עו"ד לפני 6 שנים, 9 חודשים.
-
מאתתגובות
-
23 בנובמבר 2016 בשעה 20:15 #439
בס"ד
שלום רב.
ברצוני לדעת מהם התנאים/הקריטריונים/הסיבות לקבל הכרה כאלמנת צה"ל שבעלה נפצע בפעילות מבצעית שנקבעה לו נכות לצמיתות בשיעור למעלה מ % 90 וכל חייו הוכר כנכה צה"ל למעלה מ-40 שנה וכעת שהוא נפטר מבקשת אלמנתו הבקשה הנ"ל ? אלו פרטים כדאי לציין בבקשה ומאלו עדיף להימנע?
-
26 בנובמבר 2016 בשעה 14:08 #441
אלמנת נכה פעילות מבצעית שנפטר ונכותו היתה 50% לפחות צריכה להגיש בקשה להכרה כאלמנת נכה פעילות מבצעית שנפטר לאגף משפחות והנצחה. צריך לציין את מספר תיק הנכה במשרד הביטחון ואת העובדה שהוכר עקב פעילות מבצעית ואת דרגת הנכות. יש לצרף תעודת פטירה. באגף משפחות יבדקו את הנתונים מול תיק הנכה שבאגף השיקום. תשומת הלב לכך שבמסלול זה אין רלוונטיות לנסיבות הפטירה ולא צריך להוכיח שהפטירה היא עקב הנכות המוכרת, אולם הזכויות אינן זכויות מלאות של אלמנת צה"ל אלא תגמול לאלמנה בלבד, בקיזוז קיצבת שאירים.
אם יש קשר בין הנכות המוכרת ובין פטירת הנכה ניתן להגיש תביעה להכרה מלאה לפי חוק משפחות חיילים. במסלול זה, כאמור, צריך להוכיח קשר סיבתי בין הנכות המוכרת והפטירה. הזכויות, במקרה של הכרה במסלול זה, הן זכויות מלאות של אלמנת צה"ל.
-
18 בינואר 2017 בשעה 8:39 #459
שלום רב
לפי מה ניקבע הסכום היחסי מתגמול הנצרך לאלמנת נכה משרד הבטחון? מהי נוסחת החישוב?
-
18 בינואר 2017 בשעה 10:41 #461
לא בדיוק הבנתי את השאלה. אם הכוונה לתגמולי 36 חודש לאלמנת נכה נצרך שנפטר, הרי שהאלמנה צריכה להמשיך ולקבל את תגמול הנצרך אשר שולם לנכה ערב פטירתו. אם השאלה מכוונת לסיטואציה אחרת, אנא הבהירו ואתייחס בהתאם.
-
4 במרץ 2018 בשעה 23:14 #563
שלום,
אבי נפטר בחודש דצמבר והיה נכה 100% כתוצאה מפציעה בתאונת דרכים ברכב צבאי, כאשר היה מ״כ בגולני (לא בסוף שבוע או משהו דומה).
האם הדבר נחשב לפעילות מבצעית?
המקום היחיד שהדבר מצוין בו הוא בתיקו הרפואי מלפני 50 שנה (שדרשנו ממשרד הביטחון), בטופס תביעה להכרת זכות נכה, בכתב יד בתיאור פרטי המקרה של החבלה (במשפט קצר בכמה מילים).
האם הדבר מספיק על מנת שיכירו באמא שלי לפנים משורת הדין לצורך קבלת תגמולים (בתום 36 חודשים)?
האם העובדה שהיה נכה 100% משנה משהו?
בנוסף, אבי קיבל תוספת תט״ר לפני פטירתו ונאמר לאימי ולנו מספר פעמים, כי היא זכאית לתגמול הבסיסי בלבד למשך 36 חודשים. איך דואגים שתקבל את התוספת על סמך התקדים שהיה? כל התהליך כל כך מייאש ופוגע, אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. נאמר לנו שאושרו התשלומים ל-36 חודשים, אולם את חודש ינואר לא שילמו, אלא רק את פברואר. אימי מבזבזת את זמנה וכוחותיה באגף השיקום כל שבוע והנתונים שנותנים לה מבלבלים וסותרים.
נשמח לכל מידע.
תודה.- התגובה הזו עודכנה לפני לפני 6 שנים, 9 חודשים ע"י tal.
-
5 במרץ 2018 בשעה 7:46 #565
על מנת להכיר האלמנה לצורך תגמול במסלול המיוחד על משרד הביטחון לקבוע כי מדובר בפגיעה בפעילות מבצעית. משרד הביטחון נוטה לפרש זאת בצמצום. על פניו נראה כי תאונת דרכים לא תתפרש כפעילות מבצעית אולם אם ניתן לדעת את נסיבות התאונה יכול להיות שהתמונה תשתנה. המונח "פעילות מבצעית" קיים בחקיקה ביחס להכרה באנשי צבא דרום לבנון וניתן ללמוד מהפסיקה בעניין זה לצורך פרשנות "פעילות מבצעית". (ראו למשל וע (חי) 207/04 .אנדראוס ודיע נ' קת"ג. בפס"ד זה יש סקירה של הפסיקה לעניין פירוש "פעילות מבצעית".
בכל הנוגע לתט"ר – בהתאם להלכה הפסוקה הם צריכים לשלם את התט"ר. אם הם לא מוכנים לשלם הם צריכים לתת החלטה שעליה צריך יהיה לערער, תוך 30 ימים מקבלתה, לוועדת הערעורים שלפי חוק הנכים. שימו לב שבתגמולי 36 חודש יש זכאות גם להמשך תשלום עזרת זולת ששולמה לפני הפטירה וכן המשך סיוע בחלק מהתשלומים לרכב (ביטוח וכד' – לא ניידות).
אתם צריכים לשקול הגשת תביעה להכרה מלאה לפי חוק משפחות חיילים וזאת ככל שניתן יהיה להצביע על קשר בין הנכות המוכרת, שהיא נכות קשה מאוד, ובין נסיבות הפטירה.
מקווה שסייעתי להבהרת התמונה. אם יש שאלות נוספות אל תהססו לפנות.
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.